4.2.23

Pallars Sobirà

Els essencials d'aquesta comarca són Campirme, Lo Tésol (Tesó de Son), Mont-roig, Monteixo, Pic de Certascan, Pic de Moredo, Pic de Sotllo, Pica d'Estats, Torreta de l'Orri, i el Tossal del Puial.

Compartit amb l'Alt Urgell hi ha el cim essencial Pic de Salòria. També ho és el Tuc de Ratera a la Val d'Aran. I al Pallars Jussà, el Montsent de Pallars, Pic de Peguera i el Tuc de la Cometa.

Els no essencials són Cap de Broate, Gran Encantat, les Picardes, Montarenyo de Boldís, Montcaubo (lo Calbo), Montsaliente, Pic de Baborte, Pic de Canalbona, Pic de Clavera, Pic de Colatx, Pic de Flamisella, Pic de Gerri, Pic de la Plana, Pic de Mariola, Pic de Montalt, Pic de Màniga, Pic de Pilàs, Pic de Qüenca,Pic de Saboredo, Pic de Ventolau, Pic del Portarró, Pica Roja, Pics de Bassiero (Occidental), Pui d'Urdosa, Pui de Cassibrós, el Pui de la Bonaigua, Pui de Linya, Pui Tabaca, Tossal de l'Àliga (la Geganta Adormida), i el Tuc de la Llança.
Hi ha altres cims compartits amb altres comarques com per exemple, el Tuc de Marimanya a la Val d'Aran. O, a Andorra el Pic de Medacorba, Pic de Sanfonts i, Roca Entravessada. I al Pallars Jussà el Pic de la Mainera, Pic de Subenuix i, Roc de Sant Aventí.