24.9.20

El Montseny

El massís del Montseny ho diu tot, parc natural de gran bellesa amb una fauna i flora úniques. El riu Tordera divideix la muntanya en dues zones: el pla de la Calma i el Matagalls per una banda, i les Agudes i el Turó de l'Home per l'altra. Cada estació de l'any ofereix una paleta de colors i matisos renovats. Els pobles que envolten el Montseny gaudeixen d'un encant que permeten passar estones de relax.

La Garriga

Situada a prop del Montseny és una població amb una llarga tradició de fonts termals. Un altre atractiu de la vila, és el seu aeròdrom. Del poble, cal visitar l’illa de cases Raspall. A prop del cementiri hi ha l’església romànica de la Doma.


El Figaró

Des de l’estació de tren hi ha una bona vista a les cases d’estil noucentista i modernista, distribuïdes a banda i banda de la carretera. De Figaró surt el camí cap a la muntanya del Tagamanent, una excursió que et porta al cim, des d’on es pot contemplar una vista panoràmica important.


El Brull

Està situat a l’inici de la serralada del Matagalls, és dins del parc natural del Montseny. El nucli de la població el formen l’església romànica de Sant Martí i l’Ajuntament. Davant l’oficina del Parc Natural del Montseny, al costat de la parròquia, hi ha el camí que porta a les restes del castell.


Collformic

A 1.100 m d’altitud, divideix el Montseny separant la serralada del Matagalls de l’altiplà del Pla de la Calma. Des de la carretera es pot veure la conca de la Tordera, i el Turó de l’Home. També pots pujar al Pla de la Calma amb bicicleta, hi ha un camí bastant comú, i des d’aquesta esplanada s’obté unes magnífiques vistes. A l’altra banda de Collformic hi ha el camí que va cap al cim del Matagalls. Un altre camí, que surt de la població, du al santuari de Sant Segimon, format per l’ermita del mateix nom i la de Sant Miquel dels Barretons.


Montseny

Té el mateix nom que la muntanya. De manera que també té el seu encant especial. L’església parroquial de Sant Julià és d’origen romànic. El poble destaca per la seva variada oferta de restauració.


LES DONES D’AIGUA


Sant Celoni

A les portes del Montseny, a l’entrada del parc natural, d’aquesta població podem visitar el nucli antic. Allà hi ha la plaça de la Vila, l’església de Sant Martí, la Rectoria Vella i la capella de Sant Ponç.

A les rodalies, al turó on s’emplaça el Santuari del Puig de Bellver, és possible veure unes vistes panoràmiques de la zona.


El Turó de l’home

A 1.712 m, és el punt més elevat del Montseny. Si pot arribar amb cotxe fins, pràcticament, al capdamunt. Juntament amb les Agudes (1.706 m) constitueix un dels dos tossals muntanyosos que conformen el massís. Al cim hi ha un observatori meteorològic i una estació de radars. La vista és excepcional.


Santa Fe del Montseny

Està format per diversos edificis entre els quals destaquen una petita ermita, un hostal i el Centre d’Interpretació de Can Casades. Des de l’esplanada de l’aparcament, hi ha diverses rutes de senderisme, la més coneguda la que et porta al Pantà de Santa Fe.


FLORA I FAUNA DEL PARC NATURAL


Viladrau

Viladrau


El nucli antic es compon de carrers estrets i, l’església de Sant Martí. L’entorn és d’una bellesa excepcional. Viladrau és conegut també, per les seves fonts. Al nucli urbà, n’hi ha cinc, però la més coneguda és la font de l’Oreneta, on es troba també un monòlit amb versos de Guerau de Liost.




Si vols ampliar la informació escolta el programa de ràdio

Si vols ampliar la informació:
Escolta el programa de ràdio!