24.9.20

La Costa Brava

La bellesa de la Costa Brava l'ha convertit en un dels reclams turístics més importants de Catalunya. Les platges i cales són bona part d'aquesta ruta, el mar i els penya-segats, i el jardí botànic Marimurtra bé cultural d'interès nacional. Un altre atractiu d'aquesta zona és l'oferta gastronòmica, amb un clar predomini del peix.



Caldes de Malavella
El nom de Caldes de Malavella ve associat amb balneari d'aigües termals. Es poden visitar les termes romanes i l'església romànica de Sant Esteve.

Llagostera

Església de Sant Feliu
La població es troba damunt d'un turó. El nucli vell és al capdamunt de tot, amb carrerons enrevessats que condueixen a la plaça del castell medieval, des d'on es pot contemplar
el paisatge. L'església de Sant Feliu és just davant i, a la dreta d'aquesta, s'hi poden observar edificis modernistes.

Dolmen cova d'en Daina
El dolmen de la cova d'en Daina és un sepulcre megalític datat entre el 3500 i el 2000 a.C., que es pot visitar per l'exterior i per l'interior. El paisatge que l'envolta, ple d'arbres, té un espai per fer-hi una parada amb el cotxe.

Calonge
Té un interessant nucli antic, constituït per la plaça, el carrer Major i el carrer del Càcul. Presideix la vila el castell medieval, actualment de propietat privada. A 1 km, es troba Sant Antoni de Calonge, un important centre turístic, amb una platja ben gran.

Palamós
Poble turístic, amb aire pesquer. Al port s'alça el nucli antic, d'on es pot visitar l'església gòtica de Santa Maria del Mar i la Capella Fonda. El passeig de Mar i el port pesquer conviden a passejar.

És recomanable visitar les cales properes a Palamós. Una excursió possible és a la cala Fosca, també s'hi pot anar amb cotxe i aparcar al pinar d'en Gori. Des d'allà es gaudeix d'una magnífica vista a la cala s'Alguer i la cala Castell, on s'arriba pel camí de ronda.
Castell de Platja d'Aro

Castell-Platja d'Aro
De la vila cal visitar el nucli antic, on hi ha el castell i l'església de Santa Maria.
Platja d'Aro és un centre de lleure important de la zona. Les seves platges s'estenen fins a s'Agaró.

Sant Feliu de Guíxols
En destaquen les barques que fondegen la seva escullera natural. La platja i el passeig marítim, en són una parada obligatòria. Aquí s'hi troba el Casino dels Nois i la casa Patxot. A l'interior del poble val la pena visitar el monestir de Sant Benet, d'on se'n coneix la Porta Ferrada. Dins el monestir hi ha el Museu d'Història de la Ciutat. Davant hi ha l'arc barroc de Sant Benet. L'església gòtica té dues torres a tall de fortificacions: la torre del Corn i la torre del Fum.

De camí cap a Tossa de Mar, al penya-segat de la dreta, hi ha l'ermita de Sant Elm, des d'on es contempla una fantàstica vista de Sant Feliu de Guíxols i el mar.

Tossa de Mar

L'emmurallat nucli històric, la coneguda Vila Vella medieval, és una de les parts que no ens podem saltar.
Tossa de Mar

Una bona manera de visitar-la és des de la plaça d'Armes i des d'allà anar recorrent els carrerons. A la plaça del pintor Roig i Soler, flaquejada per la torre del Codolar, hi ha el Palau gòtic del Batlle, actualment el Museu de Tossa. Sota la torre del Codolar, hi ha la cala Codolar. Al capdamunt de la Vila Vella es troben les restes del castell de Tossa, l'església de Sant Vicenç i el far. I les magnífiques vistes. Si tenim temps podem esperar que es faci fosc, per veure les muralles i la Vila Vella que prenen un altre caire amb les llums enceses.

Del nucli nou de Tossa podem veure la capella dels Socors i l'església de Sant Vicenç.

La platja gran de Tossa és una de les més concorregudes, en canvi la Mar Menuda té un encant particular. És molt recomanable visitar les cales properes a Tossa: la cala Canyet, cala Salionç i la cala Giverola. També la platja de Porto Pi, que s'hi accedeix pel camí de Ronda.

Lloret de Mar
Església de Sant Romà

Indret dedicat plenament al turisme amb innombrables opcions de lleure. Tot i això, el passeig de mar, la platja de Lloret i els dos penya-segats que la flanquegen conserven l'atractiu. A la zona nord hi ha el mirador de Mallorca i el castell de Lloret o d'en Paià. A l'extrem oposat hi ha el mirador de la Dona Marinera. Per aquí passa el camí de ronda que arriba fins al castell de Sant Joan.

Direcció Tossa i per la carretera hi ha la cala Canyelles.





CALENDARI GASTRONÒMIC

Blanes

Sa Palomera
Sa Palomera divideix la població, d'alt hi ha un bonic mirador, i baix el portal a la Costa Brava. Al nord hi ha la cala Sant Francesc, la més bonica de Blanes. Al nucli de la població es pot veure l'església de Santa Maria.

Però el que és un dels principals atractius són els dos jardins botànics. El de Marimurtra, situat a la muntanya de Sant Joan i al costat del mar, fa que les vistes sumin un plus a la visita. A prop hi ha el castell de Sant Joan, que ofereix una bona vista de Blanes i el seu entorn, com l'ermita de Santa Bàrbara. Al jardí de Pinya de Rosa hi ha unes de les col·leccions d'opunties més importants del món.


Si vols ampliar la informació escolta el programa de ràdio


Si vols ampliar la informació:
Escolta el programa de ràdio!