24.9.20

La Selva

La ruta proposada per l'interior de la comarca de la Selva ofereix paisatges diversos. S'hi troben viles carregades d'història, construccions medievals i religioses. L'itinerari permet també visitar interessants castells com ara el d'Hostalric o el de Montsoriu.


Vistes des del Castell
El primer que es veu quan s'arriba a Hostalric per la carretera, són les seves muralles. La població està situada damunt d'un turó volcànic, encerclada per un recinte medieval. De les entrades per la qual s'hi accedeix, cal destacar-ne el portal de Barcelona, el de les Hortes i el de les Vinyes. Al llarg de les muralles s'aixequen vuit torres cilíndriques. La més destacable és la torre dels Frares. Des de les torres es contempla una bona vista si el dia és clar. A la llunyania s'entreveu el castell de Montsoriu
A la part alta de la vila s'alça el castell d'Hostalric. Les dependències internes, ara, són un restaurant. 
A la vila hi ha una xarxa de 3 km de mines subterrànies. Aquests túnels són tota una aventura. L'església parroquial de Santa Maria i la casa de la vila completen la visita a la població. 
Església de Santa Maria

Al nucli antic de Breda hi ha les restes del monestir de Sant Salvador. Al costat hi ha l'església i la casa abacial. A l'antiga església de Santa Maria, s'hi emplacen l'Ajuntament i el Museu JosepAragay. La ceràmica és una llarga tradició de la vila per això, hi ha diversos forns on es poden comprar peces de terrissa. 




Alçat sobre un turó de 642 m d'altitud és visible des de diversos punts de la Selva. La vista des de la zona més elevada és magnífica i, si s'agafa el cotxe, es fa uns quilòmetres més per carretera, s'arriba al turó del costat, des d'on es contempla una vista panoràmica del castell ben bonica. 

Arbúcies
Està situada sota el pic de les Agudes (1.706 m), al vessant nord-est del massís del Montseny. Al carrer Camprodon hi ha diversos edificis modernistes i pastisseries on es poden comprar les famoses carquinyolis o el pa de pessic. La plaça de la Vila té una porxada i un immens plataner al centre – l'Arbre de la Llibertat-. A la plaça hi ha l'església de Sant Quirze i el Museu Etnològic del Montseny La Gabella. El recorregut pot continuar tot creuant el pont i fent la volta per l'altra banda de la riera. La visita a alguna de les fonts de la població és un dels al·licients d'Arbúcies. 

Església del nen Jesús de Praga

És una població voltada de boscos de castanyers, de la qual destaca el nucli antic, on hi ha l'església de Sant Hilari, i el centenar de fonts que es troben dins el seu terme. Una de les més populars és la que hi ha al balneari Font Picant. De la vila cal destacar l'antiga Cooperativa i la Taverna d'Aigua







Pantà de Susqueda 
Embassament de Susqueda
Embassament de Susqueda
Les vistes al llarg del recorregut pel pantà són un dels atractius del camí. Des del santuari de la Mare de Déu del Coll, a 825 m, hi ha una bona vista del conjunt. Aquest també és el punt de sortida d'una agradable caminada per pujar al cim de Sant Benet (1.150 m).

Un bon consell és que en marxar facis una parada a la llera de la riera d'Osor. I si encara tens ganes de caminar, allà trobaràs múltiples rutes per descobrir l'entorn. 

Aquesta població té una plaça porxada molt gran. Creuant la plaça es troben les restes de l'antic monestir benedictí de Santa Maria, formades per l'església i dos absis. 

La vila vella està situada dalt d'un turó i conforma el nucli del poble. És bonic passejar pel carrer d'Avall, la plaça Major i l'església de Sant Miquel

Castell de Farners
Capital de la comarca que ens ofereix, tot passejant pel nucli de la vila, edificis modernistes i noucentistes, així com l'església parroquial de Santa Coloma
Als afores de la població hi ha el balneari d'aigües termals. I al parc de Sant Salvador hi ha la font Orion des d'on surt el camí cap al castell de Farners. De camí al castell ens trobem l'ermita de la Mare de Déu de Farners. A poc més de 10 km per pista forestal s'arriba a les ruïnes del monestir de Sant Pere Cercada.



Si vols ampliar la informació escolta el programa de ràdio