24.9.20

Lleida

La ciutat, situada a la dreta del riu Segre i caracteritzada per l'emblemàtic turó sobre el qual s'alça la Seu Vella, és la capital de la província del mateix nom i de la comarca del Segrià. Es troba al mig d'una rica horta especialitzada en fruiters.

Lleida

El Palau de la Paeria

Al barri més cèntric de la ciutat vella, el popular Canyeret, i sortint de la plaça de Sant Joan pel carrer Major, es troba a mà esquerra la plaça que presideix el Palau de la Paeria, seu de l’Ajuntament de Lleida. El soterrani, que durant segles es va fer servir de presó municipal, acull el Museu de la Paeria; al seu interior, també s’alberga l’Arxiu Municipal.

El Museu d’Art Jaume

La Catedral nova

L’antic Hospital de Santa Maria, que actualment és l’Institut d’Estudis Ilerdencs

En sortir de l’edifici i al costat dels murs de la Seu nova neix el carrer de l’Almodí Vell, que, passant per davant de la Casa de la Misericòrdia, porta a l’església de Sant Llorenç.


PARCS I ESPAIS NATURALS A LLEIDA


L’església de Sant Llorenç situada a la plaça de Sant Josep, al barri del Romeu.

la Seu Vella

L’església de Sant Martí i el Museu Diocesà de Lleida. El temple està adossat a la muralla de la ciutat, al costat del portal de Sant Martí.


La Seu Vella o Catedral de Santa Maria

Dins de l’extensa muralla que envolta la Suda i la Seu Vella es troben els jardins d’Enric Granados i els curiosos pous de gel. Des d’aquí es gaudeix d’una panoràmica molt bonica de la ciutat i del riu Segre.


MOROS I CRISTIANS


LO MARRACO


L’APLEC DEL CARAGOL


La Suda o castell del Rei

L’Arc del Pont

Davant de l’arc hi ha el grup escultòric dels cabdills Indíbil i Mandoni.

Sala Cristòfol

L’Auditori Enric Granados

L’espai Escorxador

El Centre de Titelles


LA FESTA MAJOR


A prop de Lleida hi trobem….

Les terres de Raïmat

La tradició vitivinícola està fortament arrelada a les terres de Lleida. La qualitat dels seus vins és avalada amb la denominació d’origen Costers del Segre.


Si vols ampliar la informació escolta el programa de ràdio